tiistai 2. helmikuuta 2016

Helpota elämää ja ompele heinäverkkoon vetoketju!

Jos olet ikinä täyttänyt niitä veemäisiä slow feeding verkkoja joissa on valmiina kaksi onnetonta narua sulkemiseen tai sitten olet käyttänyt palomiehen hakoja, tiedät miten veemäistä se on. Varsinkin talvella hanskoilla. Varsinkin aina.

Facebookissa on mainio Talliniksit-ryhmä johon oli postattu vinkki ja kuva vetoketjusta heinäverkossa. Pakko sanoa ettei olisi ikinä tullut mieleenikään joten olin tietenkin ihan innoissani tästäkin niksipirkasta.

Muulille pyydettiin ostamaan tallille kaksi pienisilmäistä heinäverkkoa ja tilasin niihin netistä myös vetoketjut. Verkkojen suu on 120 cm leveä ja vetoketjut 125 cm. En ottanut mitään vaatteille tarkoitettuja, vaan nämä oli erikoispitkiä ja 10mm hakasilla. Näistä voi tehdä veneen kuomuja jne.

Ostin myös tavallista ompelulankaa vahvempaa lankaa.

Hintaa Horzen verkoille, vetoketjuille ja langalle tuli yhteensä reilu 55 euroa joten yksi verkko maksoi noin 28 euroa. Vetoketjuja olisi varmasti saanut halvemmallakin, mutta pelasin varman päälle ja otin erikoisleveän ja erikoisvahvan.

Olen saanut ompelukoneen lahjaksi anopilta mutta ompelen aika harvoin. Tykkään tehdä käsitöitä mutten tykkää nyhertää mitään pikkutarkkaa. Ompelen nopeasti ja sinnepäin, joten mitään vaatteita en voisi koskaan tehdä. Huovutukseen verrattuna ompelukoneella saa ihanan nopeasti jälkeä aikaiseksi. Linkin takaa aukeaa ohjeet lampaan huovuttamiseen. Olin aikuisopiston kurssilla viime viikonloppuna.

Ompelin vetoketjun niin että se tulee verkon sisään. Reunat jäi kuitenkin sen verran kauas että se rullaa ihanan liukkaasti sekä auki että kiinni. 
 Ompelukone hieman yskähteli ja meni pari kertaa jumiinkin kun peruutin liian kovaa vauhtia. Verkkoa ja vetoketjua piti myös koko ajan kädellä vetää.
Koska vetskari on hieman pidempi kuin verkon suu, mietin pitkään että kumpaan päähän ns ylimääräinen kannattaa jättää. En osannut päättää joten toisessa se jää eri päähän kuin toisessa ja käytännön kokemus osoittaa kumpi oli parempi.

Valmis!

En voi sanoa että laatu olisi yllättänyt minut positiivisesti. Ompelin vetoketjuihin toisetkin ompeleet ja lisäksi ompelin uusiksi myös sivusaumat. Jos olen kuluttanut rahaa ja vaivaa heinäverkkoon jo tämänkin verran, niin minusta se kannattaa vahvistaa muualtakin ettei se heti mene rikki. Vaikka yleensähän nämä rikkoontuvat nimenomaan verkosta kun hevoset purevat ne rikki.
Verkon täyttämiseen on muuten yksi aivan loistava apuväline. Iso sininen tynnyri tai iso saavi jossa on reunan ulkopuolella koukut alaspäin. Verkko venytetään suuaukkoon ja koukut pitävät sen paikallaan kun saavissa olevaan verkkoon lapetaan heinää.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti